Hoppa till huvudinnehåll

Bredband, tv och telefoni

Degerfors

Alla våra fastigheter i Degerfors är idag anslutna med fiberoptik till ett öppet stadsnät. Ett öppet stadsnät innebär valfrihet och mångfald samt att nätet är framtidssäkrat. Det är valfritt att ansluta sig till nätet och valfritt för leverantörer att erbjuda sina tjänster i nätet. som användare väljer man fritt ur stadsnätets utbud. Fri konkurrens råder bland de leverantörer som verkar i nätet vilket leder till bättre kvalitet och priser.

Du kan välja fritt bland en rad leverantörer av bredband, telefoni och digital-TV. Allt till priser som tål att jämföras. Välj det som passar dig, eftersom bindningstiderna oftast är korta kan du enkelt byta leverantör om du inte blir nöjd.

Logga in på zmarket.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. för att välja leverantör.

Sappa Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. levererar kanaler till vanliga TV-antennuttaget, detta är vår kabel-TV som ingår i hyran. För de som nöjer sig med de kanaler som ingår i utbudet Pdf, 669.4 kB, öppnas i nytt fönster. krävs det ingen åtgärd. Kanalerna söker man in i sin TV via den analoga ingången, antennsladd i TVn och rätt källa på fjärrkontrollen (DVB-C, analogt). För mer information angående dina TV kanaler ring Sappa på tel 0774-444 744,
öppet 08-22 alla dagar året om.

Svartå och Åtorp

Det ingår ett TV-utbud i hyran, vilka kanaler som ingår ser du genom att klickar här. Pdf, 669.4 kB, öppnas i nytt fönster. Vid fel angående TV-utbudet ring Telia på tel 020-202070,

Du kan välja fritt bland en rad leverantörer av bredband, telefoni och digital-TV. Logga in på www.bredbandswebben.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.eller via Telia Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Det finns bredbandsuttag installerat i samtliga lägenheter. En instruktion för att koppla in tv från Telia via fiber hittar du här Pdf, 224.7 kB.

Strömtorp

Hemförsäkring ger ett bra skydd

Ibland är olyckan framme och då behöver du ha ett bra skydd för din egendom. Degerforsbyggens försäkring täcker bara skador på själva byggnaden - inte dina personliga ägodelar. Därför är en hemförsäkring ett nödvändigt skydd för dig och ditt hem. En hemförsäkring täcker delar av dina kostnader om du råkar ut för exempelvis:

  • Stöld, inbrott och skadegörelse
  • Brand eller explosion
  • Skador på hushållsmaskiner
  • Översvämningar

Du måste dock själv stå för en del av kostnader vid en skada genom att betala självrisken.

Hemförsäkring gäller oftast om du blir bestulen men kravet är att du har sett till dina ägodelar ordentligt. Därför är det viktigt att du håller bostaden ordentligt låst och inte förvarar stöldbegärlig egendom i källare, på vind eller i bilen.

Prata med ditt försäkringsbolag om olika typer av försäkring, vad de täcker och annat du behöver veta.

OBS. Du måste ha en gällande hemförsäkring när du är hyresgäst hos oss!

Tillval

För tillval kontakta kundmottagningen för uppgörelse till just det specifika fallet.

Betala hyra

Det är viktigt att hyran betalas i tid, du ska betala hyran i förskott senast den sista vardagen i månaden innan.

Ett enkelt och bekvämt sätt att betala hyran är via e-faktura på internetbanken eller via autogiro vilket innebär att hyran dras direkt från ditt bankkonto.

Du kan även välja att få din hyresavi till din E-mail istället för per post.

Förråd

Till varje lägenhet hör ett förråd, förrådet är oftast märkt med samma nummer som din lägenhet. Att inskaffa hänglås ansvarar du själv som hyresgäst över. De förråd som är utrustade med låscylinder har samma nyckel som lägenheten.

Vid flytt ska du tänka på att städa ur förrådet och inte lämna något hänglås kvar.

Tänk på att aldrig förvara brandfarliga material eller vätskor i förrådet. Det råder rökförbud i källar- och vindsutrymmen.